неделя, 19 септември 2010 г.
Солта в детското меню
Солта, която ние използваме в детските храни, или готварската сол подчертава вкусовите качества на продуктите и ястията. Но с това нейната роля не се изчерпва. На първо място, солта е основен доставчик на натрий, който е необходимо вещество за организма, тъй като в натуралните продукти натрият се съдържа в незначителни количества. От него зависи работата на всички клетки, предаването на нервните импулси и съкращението на мускулите. Всички течности в човешкия организъм, включително и кръвта, съдържат натрий. Той участва в поддържането на водния баланс на организма, регулира постъпването на вода от една клетка в друга, необходим е за образуването на стомашните сокове.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара on "Солта в детското меню"
Публикуване на коментар